KI Dental Clinic

TERAPIE LASER

Ki Dental Clinic este mereu în avangarda tehnologiei:acum tratamente dentare asistate laser. Vă puteți face o programare sunând de luni până vineri între 8.30 și 20.30 la numărul de telefon +4.0723.277.878 sau completând formularul de contact.

La Ki Dental Clinic invățăm continuu și ne străduim să ridicăm standardul de îngrijire al pacienților

ALBIREA DINȚILOR ASISTATĂ LASER


Acum puteți avea zâmbetul alb și strălucitor pe care vi l-ați dorit!

Colorarea dinților datorită  fumatului, consumului de ceai, cafea, alimente colorate este evidentă la mulți dintre pacienții adulți. Alte cauze ale colorării dinților sunt antibioticele sau înaintarea în vârstă. De cele mai multe ori pigmentarea este situată profund, în dentină, acolo unde pasta de dinți nu poate ajunge; periajul cu paste de dinți pentru albirea dinților nu poate îndepărta decât petele superficiale și cel mult poate încetini acest proces, dar cu siguranță nu ajunge în profunzime.

Albirea  profesională asistată laser este cea mai avansată și revoluționară metodă ; ea  poate reda albul natural al dinților într-o ședință cu durată scurtă,  prin activarea substanței de albire de către energia laser. Filtrarea acestei energii scade foarte mult riscurile de afectare a smalțului, procesul desfășurându-se fără să producă modificări morfologice, chimice și structurale. Așa cum fiecare zâmbet este unic, și rezultatele albirii variază de la pacient la pacient, însă tratmentul poate albi dinții cu câteva nuanțe, livrând rezultatul final  în maximum 30 de minute.

Procedura este mult mai rapidă decât în cazul albirii profesionale cu lampa foto, ceea ce o face confortabilă pentru pacient și mai ales sigură pentru dinți deoarece scade durata de contact a acestora cu substanța activă. Metoda a fost declarată ca fiind  sigură de American Dental Association, de aceea chiar și pacienții ce experimentează probleme cu sensibilitatea dentară pot beneficia acum de această procedură de albire.

Cum funcționează albirea dinților asistată laser:

Etapa de pregatire:  se aplică pe gingii o barieră de protecție, pentru ca acestea să nu vină în contact cu substanța de albire. Se aplică pe dinți gelul de albire special conceput de Biolase care este activat de lungimea de undă specifică a laserului Epic X de 940 nm. Durata : 10 minute.

Etapa de albire propriu-zisă: se activează piesa de albire pe fiecare cadran, repetându-se operațiunea încă  o dată cu substanța activă înlocuită. Durata totala 20 de minute. Această etapă  poate fi personalizată la fiecare pacient din punct de vedere al intensității și duratei  pentru obținerea efectului de albire optim.


https://kidental.ro/wp-content/uploads/2019/05/EpicX-FT-e1556714294878.jpg

Contact

De luni până vineri între 8.30 și 20.30

https://kidental.ro/wp-content/uploads/2018/04/logo-light-1.png

Rolul laserului este de a accelera activarea peroxidului de hidrogen din gelul de albire. Ca reacție la absorbția energiei laser, peroxidul de hidrogen se descompune în apă și radicali de oxigen. Radicalii oxidează moleculele organice pigmentate din matricea smalțului în molecule mai mici și nepigmentate, iar încălzirea ușoară a agentului de albire va conduce la propagarea procesului de oxidare în profunzime, în stratul de dentină, ceea ce îmbunătățește semnificativ efectele albirii.

Rezultatele finale depind de o multitudine de factori, incluzând severitatea colorării inițiale, profunzimea colorării, stil de viață și obiceiuri alimentare. Pentru menținerea rezultatelor , asigurați-vă că respectați recomandările medicului.

Avantajele albirii dentare asistată laser:

 • rapidă
 • sigură
 • fără sensibilitate
 • personalizată

Un zâmbet mai alb și mai strălucitor nu numai că vă face să aratați mai sănătos și mai tânăr, vă îmbunătățește stima de sine și încrederea. Împărtășiți cu restul lumii noul dumneavoastră zâmbet natural!

TRATAMENTUL PARODONTITEI ASISTAT LASER


Am adăugat o nouă procedură ca parte a tratamentului parodontitei: chiuretajul laser al pungilor parodontale.

Parodontita este o îmbolnăvire cronică a țesuturilor de susținere ale dinților (gingie, ligamente parodontale, os) cauzată de o infecție bacteriană. Parodontitele cronice afectează de obicei adulții, iar cele agresive copiii și adolescenții. Inițierea și propagarea îmbolnăvirii parodontale se datorează interacțiunii dintre bacteriile organizate sub forma biofilmului bacterian și țesuturile de susținere ale dintelui, interacțiune care conduce la apariția inflamației.


https://kidental.ro/wp-content/uploads/2019/05/125_main.jpg

Contact

De luni până vineri între 8.30 și 20.30

https://kidental.ro/wp-content/uploads/2018/04/logo-light-1.png

Acest proces inflamator cronic cu evoluție ciclică distruge progresiv țesuturile, conducând la apriția de : pungi parodontale, retracții gingivale, resorbții orizontale și verticale osoase, leziuni de furcație și în final pierderea dinților. Deși sunt implicați variați factori în inițierea și progresia parodontitei (fumatul afecțiuni sistemice, diabetul, vârsta) principalul factor cauzator sunt bacteriile , în special bacilii anaerobi gram negativi.

Prima etapă de tratament este terapia inițială, nechirurgicală, care are drept scop eliminarea sau reducerea infecției bacteriene și controlul inflamației: detaratrajul , planarea radiculară și chiuretajul laser al pungilor parodontale.

În punga parodontală raza laser are trei tipuri de efecte: bactericid, de curățare (chiuretare) și de biostimulare. Setată în pulsuri scurte și la niveluri moderate de energie, laserul poate distruge bacterii aflate la 3 mm în profunzimea țesutului moale.

Laserul are un efect de curățare profundă a epiteluiului pungii infectat cu bacterii , fără a afecta țesutul conjunctiv subiacent, precum și un efect direct de distrugere a bacteriilor ce au cauzat parodontita. Îndepartarea țesutului infectat favorizează vindecarea țesutului conjunctiv, rezultatele fiind de lunga durată și stabile. Biostimularea indusă de laser este explicată prin mai multe mecanisme: stimularea activității mitocondriale și a producției de ATP intracelular , stimularea proliferării celulelor stem din ligamentul parodontal.

Combinarea metodei tradiționale de planare radiculară cu metoda laser are un efect puternic de decontaminare al pungii parodontale, recolonizarea bacteriană fiind mai lentă datorită formării cheagului ce acționează ca un sigilant. Datorită efectului bactericid și al absenței sângerării , bacteriile nu mai ajung în circulația sangvină.

La Ki Dental Clinic recomandăm terapia parodontitei asistată laser în asociere cu planarea radiculară pentru tratamentul nechirurgical al pungilor parodontale la pacienții cu parodontită cronică moderată și severă.

Avantajele tratamentului parodontitei asistat laser:

 • este minim invaziv
 • de cele mai multe ori nu necesită anestezie
 • confortabil pentru pacient datorită absenței sângerării și a durerii
 • reduce riscul împrăștierii bacteriilor în corp prin circulația sangvină
 • are un puternic efect de distrugere a bacteriilor și de detoxifiere
 • vindecarea țesuturilor este rapidă datorită efectului de biostimulare

DECONTAMINAREA BACTERIANĂ LASER


O nouă procedură ca parte a igienizării de rutină, procedură care ne ajută în lupta împotriva îmbolnăvirii parodontale.

Îmbolnăvirea parodontală cuprinde o varietate mare de stări inflamatorii care afectează țesuturile de susținere ale dinților (gingie, ligamente parodontale, os) care pot conduce la pierderea dinților și pot contribui la diferite afecțiuni sistemice inflamatorii. Parodontitele cronice afectează de obicei adulții, în timp ce formele agresive de parodontite pot fi întâlnite și la copii sau adolescenți. Inițierea și propagarea  îmbolnăvirii parodontale se datorează interacțiunii dintre bacteriile organizate sub forma biofilmului bacterian și țesuturile de susținere ale dintelui, interacțiune care conduce la apariția inflamației.

Acum putem preveni și trata îmbolnăvirea parodontală nu doar îndepărtând iritanții mecanici (tartrul) dar și distrugând bacteriile care o cauzează.


https://kidental.ro/wp-content/uploads/2019/05/B1143435766.jpg

Contact

De luni până vineri între 8.30 și 20.30

https://kidental.ro/wp-content/uploads/2018/04/logo-light-1.png

Recomandăm decontaminarea bacteriană laser înainte de ședințele de igienizare de rutină din urmatoarele motive:

 • reduce sau chiar elimină posibiltatea ca bacteriile din biofilmul bacterian să ajungă în circulația sangvină (bacteriemie). În timpul unei proceduri normale de igienizare (detartraj, peraj, airflow) este posibil să apară mici sângerări ale gingiilor ceea ce permite bacteriilor din gură să ajungă în circuitul sangvin și de acolo în alte zone ale corpului (inimă, articulații). Cercetări recente arată că bacteriile periopatogene sunt direct sau indirect legate de  variate afecțiuni sistemice cum ar fi afecțiunile cardiovasculare, artrita reumatoidă, diabetul, boala Alzheimer.
 • previne contaminarea încrucișată de la un dinte la altul sau de la o zonă a gurii la alta. Decontaminarea minimalizează șansele ca în timpul procedurior de igienizare să mutăm bacteriile prin intermediul instrumentelor folosite de la o zonă contaminată la o zonă necontaminată.
 • distruge bacteriile periopatogene și stopează infecția înainte ca aceasta să producă inflamația și distrucția țesuturilor de susținere ale dinților (gingie, ligamente parodontale, os).

Decontaminarea bacteriană laser este o intervenție terapeutică nedureroasă, cu durata de 5-10 minute, pe care o recomandăm ca parte a igienizării de rutină, cât și ca parte a tratamentului parodontal asistat laser.

TRTAMENTUL ENDODONTIC ASISTAT LASER


Complexitatea anatomică a spațiului endodontic -prezența canalelor laterale și a ramificațiilor apicale- și incapacitatea iriganților de a ajunge în aceste zone a condus la necesitatea căutării de noi tehnologii care să îmbunătățească curățarea și decontaminarea acestor arii anatomice.

Vindecarea tisulară după tratamentul endodontic depinde în mod direct de performanța cu care se dezinfectează spațiul  endodontic.


https://kidental.ro/wp-content/uploads/2019/05/125_main.jpg

Contact

De luni până vineri între 8.30 și 20.30

https://kidental.ro/wp-content/uploads/2018/04/logo-light-1.png

Microorganismele din canalul radicular și structurile dentare infectate trebuiesc eliminate pentru a crea condițiile optime de vindecare a leziunilor apicale.

Efectele fototermale și fotomecanice ale  luminii laser rezultate din interacțiunea cu țesuturile targetate distrug peretele celular bacterian, microorganismele gram-negative fiind cele mai susceptibile.

Substanțele chimice folosite pentru irigarea  canalelor erau în trecut singurul mijloc de eliminare a bacteriilor și țesutului necrotic. În pofida protocoalelor riguroase de instrumentare și irigare, acestea nu aveau întotdeauna succesul scontat. Dezinfectarea chimică ajunge la bacterii doar pe o adâncime de 0.1 mm în canaliculii dentinari, în timp ce bacteriile colonizează peste 1 mm în profunzimea acestor canaliculi. În plus, unele specii bacteriene organizate sub formă de biofilm sunt rezistente la marea majoritate a acestor dezinfectanți.

Lungimile de undă de 940 și 980 nm ale laserului diodă au o putere de penetrare ridicată în pereții dentinari, de aceea au devenit mijloace adjuvante eficiente în tratamentul endodontic.

Decontaminarea sistemului endodontic asistată laser, cu lungimi de undă apropiate de infraroșu, este indicată la finalul tratamentului endodontic ca un mijloc de distrugere a bacteriilor înainte de obturarea canalelor, datorită efectului termic direct asupra microbiotei.

Studiile au demonstrat că energia laserului diodă  pătrunde adânc în peretele dentinar, până  la o adincime de 1 mm, realizând o decontaminare de peste 60% până la o adâncime de 700 micrometri în delta apicală și canalele secundare și o decontaminare de 100% în canalul principal. Aceste rezultate sunt cu mult superioare decontaminării  tradiționale cu iriganți a peretelui dentinar.

În același timp, expunerea dentinei radiculare  la laserul diodă crește tăria adeziunii  sealer-ului.

Cum se realizează decontaminarea laser a spațiului endodontic:

O fibră optică cu diametrul de 200 micrometri este plasată la 1 mm de apexul dentar, în interiorul canalului, iar laserul este activat și retras cu o mișcare elicoidală înspre coronar.  Manevra este nedureroasă, iar durata totală nu depășește câteva secunde.

Avantajele tratamentului endodontic asistat laser:

 • nedureros, minim invaziv, mai puțin disconfort pentru pacient
 • se pot trata infecțiile care răspund greu la tratamentele clasice cu antiseptice și antibiotice
 • scade numărul de ședințe de tratament
 • rata de succes a tratamentelor endodontice crește, evitându-se astfel pierderea dinților


Teodosie Rudeanu 35
București, Sector 1

Copyright 2018-2021 © KI Dental Clinic | Powered by ElfNet