amalgam-e1530381408277-1-1200x644.jpg

Cauzele subtile ale îmbolnăvirii dinților sau ce nu știați despre dinți #3

Continuare…

A doua pereche de premolari (15, 25, 35, 45) se referă la dorințele pe care vreau să le realizez, la creativitatea proprie, la trădările înregistrate în relațiile cu părinții, în cuplu, în relațiile de prietenie. Imposibilitatea exprimării creativității duce la afectarea acestor dinți. Al doilea premolar drept (15) are legătură cu ceea ce vreau sa creez în exterior. Faptul de a nu putea avea un copil sau de a nu putea finaliza un proiect, ține de ceea ce aș vrea să creez dar nu se poate realiza, acest lucru ducând la afectarea dintelui. Al doilea premolar stâng (25) este în legătură cu propriile abilități, pe care le manifest sau nu, care mă fac să fiu eu cu adevărat. Al doilea premolar inferior stâng (35) ține de relația mea concretă cu mama – în ce fel mă influențează energia ei, mă simt liber sau sufocat de ea? Cu cât mă simt mai sufocat, mai acaparat de mama, cu atât acest dinte va fi mai înclinat în interior. Al doilea premolar inferior drept (45) vizează munca, trădările în relațiile de prietenie, precum și dificultatea de a realiza un proiect.

Primii molari (16, 26, 36, 46) apar la vârsta de 6 – 7 ani și fac referire la modul în care mă poziționez în familie sau în societate și la nevoia de a fi recunoscut de ceilalți. Primul molar superior drept (16) ține de locul pe care vreau să îl ocup în exterior, în societate, în timp ce primul molar superior stâng (26) arată dacă sunt sau nu recunoscut pe plan afectiv, mai ales de către părinți. Dacă am impresia că nu sunt iubit așa cum aș vrea, primul molar inferior stâng (36) va fi afectat. Primul molar inferior drept (46) va fi afectat dacă apar dificultăți legate de a concretiza un proiect  sau de a avea un anumit loc de muncă.  Totodată acest molar este legat de noțiunea de dorință, de moarte și renaștere.

A doua pereche de molari (17, 27, 37, 47) apare la vârsta de 12 ani și se referă la interacțiunea mea cu ceilalți și la felul în care sunt perceput. Al doilea molar drept (17) este în relație directă cu viața de zi cu zi și cu tot ce ține de muncă, iar relațiile nearmonioase cu ceilalți pot afecta acest molar. Al doilea molar superior stâng (27) arată cum mă poziționez față de ceilalți, la nivel emoțional, iar așteptările neîmplinite pe care le am de la ceilalți afectează acest molar. Al doilea molar inferior stâng (37) va fi afectat dacă apare o decepție legată de o atitudine precisă, de o acțiune fizică a unei persoane care îmi amplifică această decepție. Al doilea molar inferior drept (47) se referă la raporturile cu ceilalți, iar conflictele verbale intense și gesturile exprimate în asemenea cazuri, afecteaza acest molar.

Măselele de minte (18, 28, 38, 48) apar la aproximativ 21 de ani, vârstă la care începem să ne definim ca integritate spirituală. Sunt în legătură cu lumea în care evoluez, dar și cu lumea spirituală, misiunea mea, sensul vieții mele, vibrația mea interioară și manifestarea în plan social a ceea ce sunt. Măselele de minte simbolizează autonomia pe care o câștig de-a lungul anilor prin deschiderea conștiinței și manifestarea virtuților divine esențiale evoluției. Măseaua de minte superioară dreaptă (18) se referă la forța pe care o am de a mă integra în lume pe toate planurile. Măseaua de minte superioară stângă (28) corespunde fricii de a nu mă integra în lume. Măseaua de minte inferioară stângă (38) privește capacitatea mea de a-mi exprima punctele de vedere și emoțiile față de cei din jurul meu. Măseaua de minte inferioară dreaptă (48) arată capacitatea mea de a mă integra în lumea fizică, de a fi bine ancorat. O măsea de minte care refuză să iasă, înseamnă că refuz pe plan mental să ocup locul care mi se cuvine și să am încredere în mine.

Ce putem face când dinții noștri ne trimit astfel de semnale? Putem să ne analizăm, să ne structurăm mai bine gândurile și ideile astfel încât să ne fie mai ușor să avem inițiativele cele mai bune privind modul în care vrem să trăim în prezent. Avem foarte des tendința de a face să dispară din memoria conștientă ceea ce ne deranjează. Să fim conștienți de ceea ce se întâmplă în viața noastră, să înțelegem cauza lucrurilor ca să le putem schimba sau îmbunătăți, în loc să reacționăm la efectul lor. Un dinte alterat indică o slabă afirmare de sine, o realitate inacceptabilă și în consecință teama de a ne poziționa în lume. Suntem creatorii vieții noastre. Să ținem cont de aceste lucruri atât pentru noi înșine cât și în relația cu copiii noștri, ca părinți fiind primii responsabili de felul în care copilul învață să ”muște din viață”.

Sursa: Jacques Martel – Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor: cauzele subtile ale îmbolnăvirii

 

Va urma….

Alina Iolu
Consilier pentru dezvoltare personală


Teodosie Rudeanu 35
București, Sector 1

Copyright 2018-2021 © KI Dental Clinic | Powered by ElfNet