6aff1eba4f78de64028aa3bdd00d256c.jpg

                                        De ce ar trebui să alegem siguranța înaintea costurilor

În ultimii ani asistăm la o creștere exponențială de noi tehnologii în industria stomatologică, noi materiale, orientare către digital și surse practic nelimitate de perfecționare profesională online. Nu ar fi trebuit să vedem o creștere la fel de spectaculoasă a calității tratamentelor dentare? Din ce în ce mai mulți dinți păstrați în gură pe o perioadă mai lungă de timp? Din ce în ce mai puține implanturi vândute de industrie? Au pacienții un rol în această neconcordanță ? Da. Și nu pentru că ar consuma prea mult zahăr sau pentru că nu ar folsi zilnic ața dentară. Ci pentru ca au criterii eronate în decizia de alegere a clinicii: costuri scăzute, marketing agresiv sau pur și simplu o căutare aleatoare pe Google. Problema este că nici unul din aceste criterii nu reflectă următoarele:

-experiența  și pregătirea profesională a clinicienilor

-calitatea tratamentelor

-timpul acordat fiecarui pacient

-tehnici, tehnologii, materiale

-măsuri de evitare a contaminării încrucișate la “standarde de aur”

„ Amănunte” care cu adevărat definesc valoarea unei clinici dentare.

Dacă pacienții vor continua să întrebe “cât costa ?” în loc de ” ce tehnologii aveți , ce protocoale de sterilizare și dezinfecție aveti?” se va crea o piață focusată pe ceea ce doar  aparent oamenii își doresc: stomatologie ieftină.

Comunitatea stomatologică, spre deosebire de alte comunități/industrii, a păcătuit prin faptul că nu a marketat stomatologia de calitate și nu a informat publicul despre  tenologiile noi existente și despre beneficiile  în timp ale tratamentelor de înaltă calitate. Publicul general nu a aflat că există posibilitatea de a lucra minim invaziv folosind magnificația la microscop, că este posibil să tratezi parodontita cu tehnologia laser, s.a.m.d. Și mai ales nu a aflat că o clinică care a investit la greu în ultimele tehnologii și în pregatirea medicilor este mult mai pregătită să ofere tratamente de calitate.

Ironia este ca medicii cei mai bine echipați și pregătiți pentru a trata pacienții la cel mai înalt nivel  sunt ultimii aleși. De ce? Din cauza costurilor. Publicul își va alege o clinică după prețuri și marketing agresiv și nu după tehnologii și protocoale de protejare a sănătății, acestea din urmă fiind percepute ca costisitoare.

Marketing-ul agresiv se focuseaza pe estetică în detrimentul funcției , echilibrului și biologiei. Motivul este simplu: este mult mai ușor să vinzi frumusețe decât sănătate, și în general lucruri care par mai atragătoare pt consumatori.

Noi, ca medici, trebuie sa fim pregatiti pentru atat de multe variabile: fiecare caz e altfel, fiecare pacient vine cu propriile dorinte, asteptari, frici, angoase… si toate astea zilnic si de mai multe ori pe zi. Nu e de mirare ca avem una din cele mai stresante profesii din lume.

Nu ma pot abtine sa nu fac o analogie cu industria constructiilor: oamenii care isi doresc cea mai buna casa vor angaja  cei mai buni arhitecti, ingineri si constructori si cele mai bune materiale si tehnologii. Cei care vor ceva doar ieftin si rapid, probabil isi vor construi casa singuri. Si nu este nimic ilegal sau gresit, dar daca ceva merge prost vor fi singurii care vor purta responsabilitatea.

Dragi pacienti, dat-ne timp sa va planificam tratamentul intregii guri , adica nu doar doi pereti la casa, apoi permiteti-ne sa ne dam jos cravata de arhitect , sa ne punem casca de constructor si sa va oferim cel mai bun si durabil tratament, adica ceea ce meritati. Dati-ne voie sa va oferim “slow dentistry”, sa va acordam mai mult timp per sedinta de tratament. Dati-ne voie sa facem sterilizare si dezinfectie la standarde de aur: sa folosim cele mai bune echipamente de sterilizare, sa dezinfectam suprafetele si aerul , sa utilizam  produse de unica folosinta, sa ne protejam cu cele mai bune echipamente de protectie..

Pentru profesonistii din medicina dentara, adevaratul succes se masoara in bucuria de a lucra cu cele performante tehnici, in  calitatea tratamentului, longevitatea lui si in fericirea pe care o pot genera pentru oameni.

Ce ati prefera sa alegem: sa tratam multi pacienti pe zi si mult profit ? Sau numar redus de pacienti si investitii in tehnologie si protocolae de dezinfectie chiar daca asta inseamna  pentru noi mai putin profit la sfarsitul zilei?  Suntem convinsi ca  veti lua decizia cea mai buna.


Teodosie Rudeanu 35
București, Sector 1

Copyright 2018-2021 © KI Dental Clinic | Powered by ElfNet